Familj som håller på att packa ner i flyttlådor

Vad kostar flyttstädning?

När det är dags att flytta dyker nästan alltid frågan “Vad kostar flyttstädning?” upp. Svaret är inte helt enkelt, då det varierar beroende på flera faktorer, inklusive vilket städbolag du anlitar och var i landet du behöver tjänsten. Men, för att ge en någorlunda tydlig bild, låt oss dyka ner i detaljerna.

Prissättning baserad på kvadratmeter

Den mest förekommande modellen för prissättning av flyttstädning är baserad på antalet kvadratmeter som ska städas. Priset per kvadratmeter kan variera stort, från ungefär 60 till 90 kronor (eller 30-45kr per kvadratmeter efter RUT-avdraget). Detta prisintervall är dock inte hugget i sten; det kan skilja sig åt beroende på vilken städfirma du väljer och i vilken stad du vill ha din bostad flyttstädad.

Vill du se vad en flyttstädning av ditt hem skulle kosta, fyll i information på denna sida och få en kostnadsfri offert inom 1 minut.

Varför varierar priset?

Det finns flera anledningar till varför kostnaden för flyttstädning varierar:

Geografisk plats: Beroende på var i landet du bor kan priserna skilja sig åt. I storstadsområden där konkurrensen mellan städfirmorna är högre kan priserna vara något lägre på grund av konkurrensen, medan de i mer avlägsna områden kan vara högre på grund av mindre tillgång på tjänster.

Städbolagets rykte och tjänstekvalitet: Städbolag som har etablerat sig som leverantörer av högkvalitativa tjänster kan ta ut ett högre pris. Rykte och kundomdömen spelar en stor roll i prissättningen.

Omfattning av städningen: Vissa bostäder kan kräva mer omfattande städning än andra. Om det till exempel finns svåråtkomliga utrymmen eller om bostaden är exceptionellt smutsig, kan detta påverka det slutliga priset.

Vad ingår i flyttstädningen?
När du betalar för flyttstädning kan du förvänta dig en grundlig rengöring av hela bostaden. Detta inkluderar ofta:

  • Rengöring av alla ytor
  • Dammsugning och våttorkning av golv
  • Rengöring av badrum och kök inklusive vitvaror
  • Fönsterputsning
  • Avtorkning av skåp och garderober, både in- och utvändigt

Var dock noga med att kontrollera exakt vad som ingår i det pris du får, då detta kan variera mellan olika företag.

Hos oss på CleanWork kan du se exakt vad som ingår i en flyttstädning genom att kika på vår checklista som är skapad baserat på mäklarsamfundets reglemente.

Du kan också se vad som inte ingår i en flyttstädning här.

Kostnaden för flyttstädning beror som vi nämnt ovan på flera faktorer, inklusive bostadens storlek, var i landet tjänsten utförs, och vilket städbolag du väljer. Priserna varierar vanligtvis mellan 30 och 45 kronor per kvadratmeter efter RUT-avdraget, men det är alltid klokt att be om en exakt offert baserad på dina specifika behov. Genom att jämföra olika städbolags erbjudanden kan du hitta det alternativ som bäst matchar dina förväntningar och budget.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.