Flyttstädning – När ska man boka?

När det är dags att flytta så är det mycket som ska göras. Flyttstädning är en av dessa. Det är inte bara en tidskrävande uppgift utan också en viktig del i processen för att säkerställa en smidig överlämning av din nuvarande bostad. Men när i flyttprocessen är det optimalt att boka flyttstädning?

Vikten av timing vid bokning av flyttstädning

Den gyllene regeln när det gäller att boka flyttstädning är att göra det så nära inpå överlämning av bostaden som möjligt. Detta av flera anledningar, men främst för att vara säker på att bostaden är i det skick som krävs för att överlämnas till nästa ägare eller hyresgäst. Att boka för långt i förväg kan leda till att damm och smuts samlas igen efter städningen, vilket kan göra överlämnandet mindre smidigt.

Garantin – din säkerhet efter överlämning

När du bokar flyttstädning är det viktigt att välja en tjänst som erbjuder garanti på utfört arbete (vilket de allra flesta städfirmor gör). Detta innebär att om det skulle upptäckas brister i städningen efter att bostaden har överlämnats, så kommer städfirman tillbaka för att åtgärda sina missar utan extra kostnad. Denna säkerhet gör att du kan känna dig trygg även efter att du har lämnat över nycklarna.

Boka några dagar innan överlämning

Även om det är bra att boka städningen så nära inpå överlämning som möjligt, rekommenderas det att ge dig själv och städfirman några dagars marginal. Genom att boka tjänsten några dagar innan överlämningen, ger du dig själv utrymme att inspektera städningen noggrant. Om det mot förmodan skulle finnas några missar, ger detta även städfirman tid att rätta till dessa innan den slutgiltiga överlämningen sker.

Sammanfattningsvis är timing viktig när det kommer till att boka flyttstädning. Genom att följa ovanstående råd säkerställer du inte bara att din bostad är skinande ren vid överlämningen, men du ger även dig själv en extra säkerhet genom garantin som följer med när du bokar flyttstäd hos en proffsig städfirma. Kom ihåg att ge dig själv och städfirman tillräckligt med tid för att kunna åtgärda eventuella missar, så att du kan lämna din gamla bostad bakom dig för gott.

Du använder en föråldrad webbläsare. Alla funktioner fungerar inte i din webbläsare. Var vänlig uppgradera din webbläsare för att förbättra din upplevelse och öka din säkerhet.